Als Virtueel Assistent help ik ondernemers met hun administratie. Dat betekend dat ik een hoop facturen tegenkom, facturen waarvan ik soms schrik.

Facturen met torenhoge kosten voor diensten die ze (nog moeten) leveren n.a.v. een contract die zojuist getekend is door de nietsvermoedende ondernemer. 

Diensten

Als ondernemer kun je niet van alles verstand hebben, dus huur je bedrijven in die dingen kunnen doen voor je, en daar begint het! 
Jij als ondernemer bent bezig met je core business en dingen waar je geen verstand van hebt geef je graag uit handen, daar maken andere bedrijven zeer dankbaar gebruik van. Want wat kost nou eigenlijk een bepaalde dienst? 
Wat kost het om pennen te laten bedrukken? Wat kost het om een website te laten bouwen?, wat kost het om een logo te laten ontwerpen? Weet jij het? 

Geen tijd

Als ondernemer ben je al druk genoeg, als je eenmaal weet dat je een bepaalde dienst uit handen wil geven ga je snel opzoek ( lang leve google). Je vind een bedrijf wat de dienst levert die jij graag uit handen geeft, ze komen op gesprek en voordat je het weet ligt er een contract voor je neus wat je mag tekenen. Je tekent omdat je geen tijd hebt voor talloze gesprekken of het vergelijken van offertes. 

En dat is ping, kassa voor die bedrijven. Zojuist een lucratieve deal gesloten met een ondernemer die er geen verstand van heeft!
En ik begrijp dat die bedrijven ook hun geld moeten verdienen hoor, niks voor niks natuurlijk, maar moet het tegen torenhoge kosten? 

Zoveel?

Voorbeeld, een offerte van een (zeeeer simpele website)  zonder SSL certificaat, contactformulier of koppelingen met social media, wat denk je wat er in de offerte staat? 400 euro? 900 euro? nope, 3000 keiharde euro’s!

Geloof me ik doe het voor veel minder, en een hoop ondernemers met mij. 

Wat te doen?

Ik begrijp het als je te druk bent om uitgebreid te zoeken naar een bedrijf die de dienst kan leveren voor een schappelijke prijs, maar het loont echt! Kijk verder dan het eerste resultaat in Google, spendeer tijd voor het aanvragen van offertes of….
Huur in Virtueel Assistent in die voor jou opzoek gaat naar die ene scherpe en perfecte deal!
Ik hoor je nu denken, maar een Virtueel Assistent kost ook geld toch? Klopt als een bus, maar als ik 100 euro declareer voor het zoeken naar een goede deal wat je 1000 euro oplevert, dan heb je al een besparing van 900 euro!

Moraal van dit verhaal

Het loont om tijd te besteden naar het zoeken van het juiste bedrijf dat jou kan helpen, middels offertes of gesprekken. Teken niet direct een contract maar geef aan dat je het gaat doorlezen, en mocht je gebruik willen maken van de diensten jij contact opneemt. 

Vergelijk zelf of laat een Virtueel Assistent dit voor je doen. Bespaar honderden euro’s door te vergelijken, echt het loont!