Back up jij jouw computer? Sla je een kopie op van al je administratie?
2x nee? Lees dan vooral verder!

Back-uppen is belangrijk

We vergeten het, of vinden het geen prioriteit, onze bestanden en gegevens te back-uppen.
Je werkt op je laptop of pc, slaat je gegevens netje op in het daarvoor bestemde mapje, prima, maar wat als je harde schijf het begeeft? Wat als je onverhoopt een hacker digitaal op bezoek krijgt? Of je laptop wordt gestolen?
Juist je bent je bestanden kwijt…

Ga eens na wat er allemaal op je laptop of pc staat opgeslagen, foto’s, wachtwoorden, gegevens van klanten, je administratie en ga zo maar door. Door regelmatig een back up te maken, of beter nog iedere dag te back-uppen zowel in de cloud als misschien op een externe harde schrijf zorg je dat je gegevens net een tikkie veiliger zijn.

Werken in de cloud

We werken al veel in de cloud en digitaal, want hoe stuur jij een factuur naar een klant? Grote kans dat je dat via de e-mail doet en niet per post. Waarom dan niet ook back-uppen in de cloud?

En daar komt Google drive om de hoek kijken!

Google drive is een gratis dienst ( tot 15 GB opslag) die bedoelt is om al je bestanden veilig op te slaan.
Je het alleen een gmail adres nodig ( dat ook gratis is aan te maken) die je koppelt aan je drive en voila je hebt een backup systeem in de cloud.

Je kunt documenten heel makkelijk vanaf je computer slepen naar de drive.
Maak een mappenstructuur aan zodat je alles snel kunt terugvinden, het is ook mogelijk om hele mappen ineens te verslepen naar de drive.

Is Google drive veilig?

Google drive is zo veilig als jij hem maakt!
Je moet inloggen met je e-mail adres en wachtwoord, kies dus een wachtwoord die niet makkelijk is te raden, hoe lastiger je wachtwoord is hoe moeilijker het kraken van je wachtwoord wordt.

Met Google drive kun je ook de 2-staps verificatie instellen. Je moet dan de Google authenticator op je telefoon installeren, deze genereert iedere minuut een nieuwe ‘pin’ code. Zonder deze code kun je na het invoeren van je wachtwoord niet bij je bestanden, als 2e stap dien je dus de pin code in te geven die de Google authenticator je geeft.

Binnenkort vertel ik meer over de mogelijkheden die Google drive biedt en hoe je optimaal gebruik kunt maken van deze dienst, want Google Drive is niet alleen maar een cloud dienst om je gegevens op te slaan.